Личен сайт - Туршия от кисело зеле
Понеделник
01.09.2014
23:54
ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Търси
Календар
«  Септември 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Нашата анкета
Оценете моя сайт
Общо отговори: 311
Статистики

Общо онлайн: 0
Гости: 0
Потребители: 0
Вход във форума
Валута
ВРЕМЕТО
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт
  • AddBg.com : Уеб Директория
  • САЙТОВЕ.инфо - Българският каталог!
  • .: EstateTOP.com :. Real Estate TOP Property Sites List
  • Портокал
  • Присъстваме в na4alo.com
  • БЪЛГАРИТЕ В ПРОВИНЦИЯ АЛИКАНТЕ
  • BGtop Гласувайте за моя сайт в БГ чарт BgTopWeb.com - Класация на Българските топ сайтове ТОП СТРАНА поПоНАЙ RealTop.net Top4e.Info - Класацията на българските сайтове. Гласувайте за Вашия фаворит в BGlist.net! Елате в BG-Joker и Гласувайте за този сайт !!! Maxgroup тулбар Топ Класацията на Българските Сайтове

    Туршия от кисело зеле

     

     

    Продукти:
    Зеле,
    морска сол,
    вода.

    Приготвяне:
    Избираме около 30 - 50 кг. стегнати и твърди зелки.
    Почиствате, измивате и правите кръст на кочана на зелката. На 10 л. вода ще са ви необходими м/у 350гр. морска сол.

    Правите толкова дози, че да покриете зелето и няколко пръста над него. Водата затопляте и разтваряте солта в нея. След като изтине заливате зелето. Натискате с някаква тежест, най-добре да се снабдите с хубав речен камък за тази цел. При подреждането на зелето от дъното слагате между зелето маркуч или дебела тръбичка, освен ако нямате бидон с канелка и да си улесните тази процедура, те ще са необходими за продухване /претакане - преточване / на зелето. Трябва да го правите първите две седмици всеки ден да продухвате или преточвате зелето.
    Copyright MyCorp © 2014Сайтът е създаден в системата oVo.